Sitenizin Logosunu Seslendirmeye Ne Dersiniz ? :)

Bu konuda sizlere WordPress sitenizin sağ alt kısmına nasıl sesli karakter ekleyebileceğinizi anlatmıştım.Dün düşündüm taşındım bunu logo’ya nasıl entegre ederim diye.

Bir kaç denemeden sonra bunun aslında çok kolay Flash’a gerek duymadan yapılabildiğini öğrendim.Ve şuan websitemin logosunun üstüne geldiğinizde “hele gel” adlı ses parçası çalması gerekiyor.Bunu birazdan sizlere vereceğim kodda istediğiniz gibi değişiklikler yapabilir , müziği ve resmi dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

İsterseniz sizi daha fazla bekletmeden kodlara geçelim ;

Öncelikle , genelde header.php’de olan logonuzun kodlarının tanımlandığı yere gidin.Logo kısmının olduğu kod bloğunu bulun ve şununla değiştirin ;

<a href="<?php bloginfo('url'); ?>"> <img onmouseover="document.getElementById('beep-one').play()" onMouseOut="document.getElementById('beep-one').pause()" src="http://nazimmertbilgi.com/logo.png" width="250" height="43" alt="Nazım Mert Bilgi" />
<audio style="display:none;" id="beep-one" controls="controls" preload="auto">
 <source src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/helegel.mp3"></source>
</audio> </a>

Kırmızı olan yerleri kendinize göre değiştirebilirsiniz.Eğer logom benim belirlediğim boyutlarda değilde olduğu gibi çıksın istiyorsanız yukarıdaki koddan şu kısmı çıkarınız ;

width="250" height="43"

Kodu doğru bir şekilde yerleştirdiğinizde çalışmış olması gerekiyor.Internet Explorer’da hemen çalışıyor ancak Chrome’da çalışması için Chrome’un en son sürümünü yükleyip çerezleri temizlerseniz Chrome’dada çalışmaya başlayacaktır.

Posted by Nazim Mert Bilgi

Adım Nazım Mert, soyadım ise Bilgi. 98 yılında Karaman'da doğdum, 2011 yılından itibaren Antalya'da ikâmet ediyorum. Yazılıma olan merakımı 2013'de faaliyete geçirdim ve 2015 yılı yazında Bilge Adam Akademi'den "Üstün Başarı" ve "Microsoft Certified Solution Developer" ünvanıyla mezun oldum. 2011 yılından itibaren ise, siz değerli ziyaretçilerimi en iyi içeriği sunabilmek için, bu blog'da bazı gözlemlerimi ve bazı ilimleri paylaşıyorum.

2 thoughts on “Sitenizin Logosunu Seslendirmeye Ne Dersiniz ? :)”

    1. Beğendiğinize sevindim , tema değişikliğine gittiğimiz için haliyle bazı sorunlar oluşuyor.En kısa sürede düzenleyeceğiz , teşekkürler.

Comments are closed.