Yaratıcılık ve Yaratıcı Düşünme Palavraları

Yaratıcı düşünme, yaratıcı yazılımlar, yaratıcı tasarımlar ve bunun gibi daha birçok palavra.

Günlük hayatımızda kullandığımız kelimelerden birii öyle değil mi bu “yaratıcılık” ?

-Bunu yaparsam, ilerde sıkıntı yaratır.

Yaratıcı düşün biraz, ne bu standart düşünceler!

Gelin İngilizce’de de bol bol gördüğümüz “creativity” kelimesini yakından inceleyelim.

Bir şeyin yaratılması için, yoktan var olması gerekir.Örnekleri tekrardan ele alalım.

-Bunu yaparsam ilerde sıkıntı yaratır. ( Sıkıntı yaratılamaz , çünkü ortada yoktan var olan birşey yoktur.Sıkıntının var olması için belli başlı sebepler gereklidir. )

Yaratıcı düşün biraz, ne bu standart düşünceler! ( Düşünme işlevini bir çok faktör etkileyebilir. Beynin sağlıklı bir biçimde çalışıyor olması, düşünen kişinin ruh hali, mevcut psikolojik durumu gibi . Yani buda olmadı! Buda saçma bir cümle , burdada yoktan var edilen birşey yoktur. )

Bu yazıyı uzattıkça uzatabilir, örnekleri çoğaltabilirdim.Ancak blog yazısını işin sonuç kısmına erkenden ulaşarak sonlandırmak istiyorum.

Sonuç itibariyle yaratıcılık , yaratana özgüdür.Yoktan var etmek yalnızca yaradanın yapabileceği birşeydir.Biz insanlar yaratıcılık kelimesini kendi dünyevi işlerimiz için, hatta kendimiz adına hiçbir zaman kullanamayız.Kullanmamız bu yazıdada belirttiğim üzere mantıksız olur.Gelin örnekleri birde şöyle inceleyelim, ve yaratmak gibi asla yapamayacağız şeyleri değilde , gerçekten yapabileceğimiz şeyleri cümle içerisinde görmüş olalım.

-Bunu yaparsam, ilerde sıkıntı oluşturabilir.

Üretici düşün biraz, ne bu standart düşünceler!

İşte şimdi oldu 🙂 Şimdi daha mantıklı ve gerçekten yapabileceğimiz cümleler oluşturduk.

Umarım anlatmaya çalıştığım şeyi, sizlere tam manasıyla anlatabilmiş, tam manasıyla anlatamasamda kafanızda soru işaretleri oluşturabilmişimdir.

Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere, Allah’a emanet olun.

Nazım Mert BİLGİ

7.9.2015 / 22:29

Posted by Nazim Mert Bilgi

Adım Nazım Mert, soyadım ise Bilgi. 98 yılında Karaman'da doğdum, 2011 yılından itibaren Antalya'da ikâmet ediyorum. Yazılıma olan merakımı 2013'de faaliyete geçirdim ve 2015 yılı yazında Bilge Adam Akademi'den "Üstün Başarı" ve "Microsoft Certified Solution Developer" ünvanıyla mezun oldum. 2011 yılından itibaren ise, siz değerli ziyaretçilerimi en iyi içeriği sunabilmek için, bu blog'da bazı gözlemlerimi ve bazı ilimleri paylaşıyorum.

2 thoughts on “Yaratıcılık ve Yaratıcı Düşünme Palavraları”

Comments are closed.